despre căsătorie

-Alo, mama,…tu cu tata trebuie să dați la divorț, că eu nu mă mai încadrez în societate.

***

După novoselie, ne-am trezit dimineața amiaza, am făcut cafea, am scuturat masa de chips-uri, nachos, bîcioașe de țigări, etc., am aranjat în juru ei lego-sofaua, care pentru timp de cîteva ore a fost asamblată în pat pentru survivors, și apoi am asamblat și istoria nopții trecute.
Side note: Eu nu dau voie să se fumeze în casă, că noi avem balcon pentru așa ceva, dar tăt timpu se găsește cîte-un Che Guevara who has the balls să dîmească în casă străină. Și tu suka știi precis șîni-i padla șeia!

Jenea a pornit muzica la comp și aicea Roma decide să ne facă excursie prin Lvov. El deschide Google Earth și ne arată niște fotografii și ne povestește despre oraș. Nu tare țin minte ce spunea el, da țin minte că după asta am hotărît că trebuie de dus în Lvov cumva vara asta.

– A vot moi dom. Ja s mamoj zhivu, arată el pe un punct de pe hartă.
– A papa tvoj gde?
– Oni rasstalis’. On v Kieve zhivet.

Jenea și Iulia dau și ele din cap. Tata lu’ Jenea-i în Piter pe cînd mama ei e în Chișinău, da de parinții lu’ Iulia nu știu. Nici nu eram așa apropiate, sau eu așa curioasă, ca să întreb. Asta așa un moment în care tu ohuiești. Da eu nu ohuiesc cu una cu două. Și, chiar 3 din 4 îs copiii divorțului? Deamu nu-i normal să fii normal.

Eu-s minoritate. Da cînd ești minoritate în Moldova, tu ai PROBLEME.

Voi vă dați seama că trăiți pe vremuri cînd soția lu’ tata tău asta nu-i mama ta…

 

Eu nu încurajez oamenii să ramînă căsătoriți de dragul ca să nu divorțeze. Poate că i-o pălit și pe ai noștri carpe diem-ul și au hotarît să se întoarcă la dragostea vieții lor, decît să rămină lîngă cine ar trebui.

Eu nu încurajez oamenii să se căsătorească după cîteva luni de relație. Mai trăiți împreună, mai vedeți cine și de care zaioburi are și dacă-s torelabile. Nu de alta, da este așa o ștucă și ea se numește bîtovuhă.

Niș nu încurajez oamenii să se căsătorească la vreo 20+. Nu, și-i cu voi? Nu, real’no! Life span uzhe davno ne 30 let. Take your time. O să le reușești pe toate! Da, se mai se întîmplă (eu drept am scris) că te îndrăgostești (whatever that means) mai devreme decît ai vrea. Da’ nu te căsători și fă copii înainte de a termina ASEM-u, macăr. Because kids used to be assets, but now they are liabilities. Înainte ai făcut un copil-peste cîțiva ani l-ai trimis la prășît. Amu, ai facut copil, plătește-i Spiru Haret-u, dă-i bani de pivă la terasa Palatului Național, cumpără-i Android, trimite-l la univer peste hotare, că la noi îi corupție în ASEM, ca el mai pe urmă să vină acasă și să nu poată găsi de lucru, pentru că el cere salariu după standarde europene și nime nu vrea să-l angajeze și în așa caz dă-i bani să mai facă master pînă și-a găsi de lucru. Huiaci! Copilul tău deamu are 25 de ani, da încă suge rubla din tine ca un aspirator.

Săturați-vă întîi de îmblat cu puțulica-n vînt și după asta deamu așezați-vă pe la casele voastre. Așa ca data viitoare, să nu stea băiatu meu în minoritate printre prietenii lui, cum o stat la timpul ei mă-sa.

Vreau băiat. Da pînă cînd îmi dau peste gură.

11 thoughts on “despre căsătorie

 1. inainte de a citi raspunsul la comentariul Dianei, chiar ma gindeam ca pot sa stau vreodata cu tine la masa, si habar sa nu am, ca asta tu esti…..
  nu am obiceiul sa fiu vulgara, insa chiar a***telino scrii…..
  ma regasesc in fiecare ideie, am practic aceleasi viziuni asupra lucrurilor (mai ales ce tine de ASEM…uvajuha!!!!), insa trebuie sa ai darul de a expune totul in scris….
  deci, ce sa zic….esti tare maladeatsa (daca am inteles bine esti fetita;))

  Like

 2. mainstream (a se citi normalitate) să fii laudată la postu ăsta.
  ap iaca să fiu în rând cu lumea, te lau şi eu şi ce-ţi mai spun,
  eu visez să beu pivă (piva îi un ritual) la aceeaşi masă cu tine şi să ştiu că tu eşti fata de pe fărderuşine.
  serios, zub daiu.
  sănătate ţie !
  P.S. şi pivă.

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s