despre diferențe

În țările colectiviste femeie este percepută ca fiind atractivă dacă exprimă grijă față de colectiv și oferă prioritate scopurilor colectivului. Respectiv, are mai multe șanse de a se cupla. Blea, în așa caz eu emigrez spre vest, că aicea o să rămîn urîtă și nemăritată. Davai, da svidania!

***

Noi nu știm să facem diferență. Niș tu să facem diferență între o haină frumoasă și o haină scumpă, niș între un om frumos și un om îngrijit, și niș între educație și inteligență.

Explic.

-‘Mi-i sete de bere’. Ție sete poate să-ți fie de apă, da berea tu o vrei. (Eu încă nu-s sigură dacă asta-i greșeală de exprimare, sau omu nu vede diferența între nevoie și dorință.)

-Tu nu crezi în Dumnezeu, tu prosto vrei în rai. (Cu toate că mi se pare că în rai e skuchno. Toți se plimbă în halate albe, beu ceai English Breakfast și vorbesc în șoaptă.)

-Cînd un bărbat se jăluie, el caută să-i dai un sfat. Cînd o femeie se jăluie, ea vrea cineva să stea lîngă ea s-o asculte și tupa să dea din cap. Și gata. Ea și așa știe că ‘tot ce-i a ei îi pus de-o parte’ și ‘tot ce se face, se face spre bine’.

-‘Vreu să mă îndrăgostesc’. Ne ne ne… Tu vrei cineva să te mîngîie, să te pupe și tu să-l (/o) pupi și să vă cuprindeți. Tu vrei ласкэ. Crede-mă… tu nu vrei să te îndrăgostești.

-Cînd o femeie votează în rînd cu bărbatu ei, asta-i emancipare. Cînd ea stă în rînd la vot în urma unui bărbat și el îi dă voie să treacă prima, asta-i respect.

În film nu contează calitatea, iar ideea filmului este unicul lucru important. Băi, you don’t read or dance a movie…you watch a movie (cu mici excepții).

-Cînd un bărbat o plesnește pe femeisa deatîta că s-o uitat la alt bărbat, în America Latină, el îi gelos (a если ревнивый- значит любит). Da’ în State el îi o porcotină care nu respectă femeile și trebu să-și lecuiască nervii.

-Unele lucruri costă mult, da altele costă scump.

Cînd înveți a face diferența între lucrurile elementare, îi mai ușor să-ți dai seama că persoanele care spun că

Eu nu-l ascult pe Ivan Dorn deatîta că el bine cîntă

și

Da eu nu-l ascult pe Ivan Dorn pentru că eu am văzut interviu cu el și el îi prost,

de fapt nu vorbesc la aceeași temă.

Mama mea vede că întîmpin dificultăți în procesul de alegere a carierei și îmi propune toate lucrurile de sub soare cu care m-aș putea ocupa în viața asta. După asta se enervează pentru că refuz propunerile ei. Ea  poate și vede că eu nu știu și vreu, da nu vede ca eu știu precis și nu vreu. Diferență jă este.

4 thoughts on “despre diferențe

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s