despre dragoste

Nu-s fericită. Mi-e greu sa primesc plăcere de la viață. În același timp îmi vine greu să plîng. Fizic mi-e greu. Dar cînd totuși plîng- mă bucur. Mă bucur că încă pot. Și de la bucuria asta iar nu pot plînge. Mă scald ca un porc în propria mizerie sufletească. Mă îmbăt să-mi simt terminațiile nervoase. Sau macăr să-mi aduc aminte unde-s.

Psihologia spune că dragostea, cum o cunoaștem definită în popor- nu există. Există alte feluri de dragoste numai nu cea pasională, lipsită de rațiune, vreau-să-las-totul-și-să-merg-la-capăt-de-lume-pentru-tine fel de dragoste. Îmi-ajunge-să-știu-că-ești fel de dragoste. Dragostea, cum o știm noi, e placebo.

La urma urmei,e cel mai egoist sentiment . ‘(Eu) te iubesc’, spunem noi, da’ nu- ‘(Tu)ești iubit’.

‘Mi-e bine cu tine’. Сука! MIE…mie mi-e bine cu tine. Te vreau alături pentru că MIE mi-e bine așa. Vreau să ridici receptorul cînd te sun pentru că nu vreau să mi se rănească mîndria. Nu pentru că te iubesc sau mă iubești. Dragostea n-are nimic cu telefonul.

Trăiesc cu speranța că ești la fel de egoist ca și mine și nu vrei să mă împarți cu nimeni (cînd nici eu nu vreau să fiu împărțită). Cu speranța că vrei să simt că (tu) mă iubești, nu că (eu) sunt iubită.

Vreu să borăsc. Sîntem конченые, sau mă complic?

16 thoughts on “despre dragoste

 1. Very good, aici intră în rol iubirea necondiționată. Fără egoism, iubirea care se bazează pe generozitate, incredere, bunătate, respect și libertăți.

  Like

 2. Permite-mi sa sugerez ca dragostea vreau-să-las-totul-și-să-merg-la-capăt-de-lume-pentru-tine este cea in care iubesti fara sa vrei nimic inapoi.Poate exact de aceea e asa de neintalnita : e la fel de rara ca oamenii modesti.

  Like

 3. si pentru ce sa intelegem toate astea, daca, oricum nu ne schimbam comportamentul si tot ne rupem dupa ei?; raspuns: pentru nevoia de a gindi, care doar societatea a puso mai prejos de cea de a iubi!

  Like

 4. Permite-mi sa sugerez ca dragostea vreau-să-las-totul-și-să-merg-la-capăt-de-lume-pentru-tine este cea in care iubesti fara sa vrei nimic inapoi.Poate exact de aceea e asa de neintalnita : e la fel de rara ca oamenii modesti….

  Like

 5. Inteleg ce ai in vedere. Anume uncomditional love(?). Nu am atins tema asta in post, dar ar fi un subiect interesant pentru un eventual post 🙂 Acolo putem pune la dezbateri tema. Merci de comentariu 😉

  Like

 6. Bleadi, FO cînd te-i îndrăgosti odatî, ai sî dumnezăiești tătî omenirea ș-ai sî leș șî casî șî masî numa pintru un colț di suflet…condiționat, necondiționat..asta pi tini n-a sî ti interesăzî, tu prosta a sî sîmț ș-atît

  Like

 7. Oamenii sunt cele mai egoiste ființe de pe pământ… vorba ceea
  Toți oamenii ca oamenii se gândesc numai la dânșii numai eu mă gândesc numai la mine.

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s