despre supply și foarte puțin demand

Toți vor, da nimeni nu cere.

Pentru că nu avem nici un drept moral să cerem.

Nu pot să te rog să vii cu mine, nici să mă primești la tine. Pentru că в этой жизни, никто никому ничего не должен.

Avem doar libertatea de a oferi. Poți să-mi oferi o floare, iar eu pot să-ți ofer un sărut. Pentru că dacă eu ți-aș cere o floare, sau tu mi-ai cere un sărut, we would both look pathetic. And nobody really wants to look pathetic.

Și chiar dacă te-aș apucă de mînă și te-aș tîrîi din urma mea, și chiar dacă tu ai tăcea și nu te-ai împotrivi ca un copil pe care mama îl tîrîie cu ea să vîndă legume la piață în luna iulie pentru că grădinița e închisă și nu are bani de dădacă, n-aș ști niciodată dacă vrei să mergi cu mine, sau te miști din inerție.

Dar vine momentul cînd apar așteptări. I know it, and you know it. And expectations make us believe that we can demand things.

And we can.

Because promises can be made both spoken and silent.

Cînd îți spun că te iubesc, îți promit că ești iubit. Dacă îți dau voie să mă ții de mînă azi, își promit că o poți face și mîine.

Și dacă nimeni nu începe a cere, we risk ending up lonely and alone.

10 thoughts on “despre supply și foarte puțin demand

 1. am primit zilele trecute bancuri despre corporatisti. unul dintre ele intreba de ce vorbesc toti corporatistii romgleza, raspunsul era pentru ca ei cunosc doar jumatate din ambele limbi. citind postul tau, mi-am schimbat putin parerea, e amuzant sa scrii juma/juma, de fapt cam asa gandim toti, unele chestii pur si simplu parca, suna mai bine in english. cat despre asteptari, iti recomand sa citesti, daca ai timp si daca iti place Osho, cartea “Cand Iubesti”.

  Like

 2. Da da,limba romana e frumoasa,dar nu destul de bogata sau explicita.in unele cazuri pur si simplu cuvintele sau expresiile din rusa/engleza paint the picture more accurately.mersi de recomdare,ill look into it 🙂

  Like

 3. lonely and alone, nu stiu, nu cred. mai degraba ending up with right persons. nu imi par sanatoase relatiile bazate pe promisiuni si simtul datoriei. simti cind omul e al tau (nu in sens de posesiune ci in sens de compatibilitate)..si e reciproc vrei nu vrei. cind nu e reciproc inseamna ca unul din voi nu a inteles ceva, sau nu l-a citit pe celalalt pina la sfirsit, sau nu accepta sa inteleaga ce a citit.

  Like

 4. …sau oamenii is de natura rusinosi si nu cred ca merita a fi iubiti. I’ve heard this story way too many times. 🙂 but,yeah, I know exactly what you mean.

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s