despre cărămizi în pereți

-Fuck it! I’ll just be pretty from the inside, spun eu întorcînd pe dos ценник-ul agățat de curelușa pantofului și

deschizînd o carte în loc.

***

O universitate bună nu te învață ce să gîndești, dar cum să gîndești. Așa universități nu-s. Cu alte cuvinte: на вкус и цвет- иди ты нахуй. Pentru că există doar un вкус și un цвет. Și timp de 3-4 ani ei o să-ți povestească tot ce știu despre acest вкус și cum arată acest цвет, și o să te pună să și plătești pentru asta.

Unii oameni se duc la universitate să găsească un lucru bun, iar alții- să găsească sensul vieții. Cine-l caută (cu lumînarea) – găsește, zic ei – cei care au găsit de lucru. Cei cu sensul vieții caută cu lumînarea doar colțurile de mobilă, pentru că nu au cu ce plăti electricitatea.

M-am dus la arte liberale. Mai mult ‘arte’ decît ‘liberale’, if you ask me. Iar ‘arte’, la noi, nu se predau deloc. And I’m still not sure if învăț la arte liberale pentru că nu vreau să lucrez, sau n-o să am de lucru fiindcă învăț la arte liberale.

Și oricum scriu acest post din biblioteca unui univer, și nu din fitting-room’u unui magazin. Потому что уже давно не встречают по одёжке, а по количеству дипломов. И если сильно повезёт, тебя не проведут.

Дамы и господа, начинаем коллекционировать дипломы. Because collecting stamps is too mainstream.

11 thoughts on “despre cărămizi în pereți

  1. смотря de la cine/ce vrei să fugi. am înțeles că la noi la univeruri îi mai de-a pula decît în școli. da în școli îi просто пиздец.

    Like

  2. sunt de acord, eu ca student la USM pot sa va spun ka’i kkt ku perjă…am 8 restante nu din cauza ca nu cunosc, dar din cauza ca am vrut ca unii profesori sa’mi beleasca pula si nu au cazut de acord…ei doresc sa’i privesti ca pe icoane, daca doresti note tre sa’i pupi in cur daca cunostinte apoi ai restanta…universitatea mai mult este un fel de offline social network, sfeaziuri bleadi…

    Like

  3. cel mai mult mi-a plăcut campania ”Nu plagiatului” ili kak tam.eu priveam cu popcorn în poală. so fucking entertaining. nu știu de ce LOR li se pare că asta-i cauza învățămîntului de cacașcă, da nu consecința a acestuia/eia. otlichno tebia ponemaiu 🙂

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s