despre economie, вантуз și-o floare-n pălărie

Because humanistic beliefs are more intellectually aesthetic than inconvenient truths.

***

Inteligenția nu percepe de ce oamenii din jur nu-s inteligenți și nici macăr nu încearcă să fie. În utopia lor toți beau ceai cu lapte, poartă butoniere, discută curente literare, poartă puloverul peste spate și le leagă mîinicele peste piept. Ei au floare-n pălărie și în lumea lor nimeni nu e nevoit să spele veceuri. (Da’ asta nu schimbă realitatea că veceurile trebuiesc spălate.)

Nu toată lumea poartă pălărie. Și cei care n-au pălărie au вантуз în schimb. Pentru că și așa oameni trebuiesc.

Trebuiesc oameni care desfundă унитаз-uri, trebuiesc cei care mătură străzi, și care să ne spele ciorapii. Молчали бы мы в тряпочку и радовались что есть кому этим заняться, giving us the opportunity to conquer new intellectual heights in the meantime. Adîncă plecăciune pentru asta to uneven income distribution and inequality.

Pentru că хуй aveai tu timp de Vinuri Filosofice și Spălătorie dacă trebuia să repari канализация în fața casei care împroașcă cu rahat prin părți ca un gheizer, iar semenii tăi egali nu ar mai fi fost nevoiți s-o facă. 

***

Keep in mind că hrana spirituală încă n-a făcut nici un om sătul. Pentru că nu folosești epitete să rezolvi o ecuație și filmele nu le citești.

Iar etica încă n-a rezolvat nici o criză economică. Pentru că клин клином вышибают.

Și nu vă faceți griji, pentru că niciodată n-o să fie mai multe вантуз-uri decît vecee.

13 thoughts on “despre economie, вантуз și-o floare-n pălărie

 1. Sa inteleg ca pornesti de la premiza ca un spalator de veceuri are si trebuie kak pravilo sa aiba un nivel de inteligenta sub medie (oricare are fi acest nivel in perceptia ta)?

  Sau altfel pus: un om “inteligent” cu pulover legat si lapte in ceai nu ar putea sau nu ar vrea sau nu ar tebui sa spele wc?

  Like

 2. atentie ! de multe ori cei cu floare la palarie sint cei care ar trebui sa spele veceurile si cei cu “vantuzuri ” ar trebui sa poarte palarie …Nu-i amuzanta realitatea ! ..Si raspunsurile la acest articol ne arata ..Good luck 😉

  Like

 3. cei cu vantuzu- it’s either their choice, or they had no other choice, pentru ca nu erau calificati pentru alt job. un om (nu neaparat destept sua inteligent dar) hitru tot timpu o sa gaseasca un lucru mai bun. si eu nam spus nimic de merit. ii vorba de calificare. nimeni nu se naste intro familie, tara, clasa sociala pentru ca asa a meritat. (in) economie, fericirea, moartea, viata nu-s dupa merit.

  Like

 4. “cei cu vantuzu- it’s either their choice, or they had no other choice” or there is someone else that decide for them . I know people who are intelligent and they are good in doing quite everything …, but they are “vantuzuri” .And I know people that are more stupid than my Cactus Plant and they manage to have a good job , just because they’re “smart” and this is a very very sad story …isn’t it ?

  Like

 5. o firma, de exemplu, nu poate sa se tina pe oameni necalificati (prin nepotism, etc.). astai stupid. si angajatorul stie asta. nici o persoana calificata no sa ramina fara lucru, doar in cazul in care sa profilat intro industrie care nui dezvoltata sau nu exista. nu poti sa te faci marine biologist in moldova si sa te jalui ca nai de lucru. asta, la fel, ii stupid. yes, it’s sad, dar asta-i o cauza o cauza economica, care nu are nimic de-a face cu meritul tau as a human being.

  Like

 6. that’s the point ! ca daca eu vreau sa ma fac biolog sau as u said “biologist” in Molodva de ce sa n’o fac ? It’s stupid , ca nu se poate de facut nu faptul ca eu am ales sa fac asta. Hai sa fim toti mafiosi si politicieni !

  Like

 7. inteligenta-not necessarily. lipsa de calificare- most of the time. Nu-i asa mult vorba de inteligenta cit de calificare. It wouldn’t be efficient ca un om calificat- sa spele veceuri, even though he can and could do it.

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s