despre Țăraddin и кулёк-самолёт

Țăraddin era un băiat simplu. Își petrecea zilele mîncînd răsărită și scuipînd în pod. Îi plăcea să poarte спортивкэ și să șuiere fetele în stradă.

Țăraddin era vorbitor de română, dar nu știa cum se spune în limba maternă la изюм, удлинитель, буткэ, sau шланг.

Pentru că Țăraddin nu prea avea bani, el подрабатывал la meetingurile din PMAN. El flutura flaguri și scanda lozinci pe care nu le înțelegea.

Într-o zi, în timp ce Țăraddin mînca răsărită în двор, la picioarele lui a aterizar un кулёк Nr. 1. Țăraddin s-a minunat. Nu mai văzuse pînă atunci un кулёк-самолёт.

Țăraddin a călcat pe кулёк-самолёт și, ca printr-o minune, acesta și-a luat zborul. A zburat peste copaci, case, пристрой-și și бут-și.

Flăcăul era în culmea fericirii. În sfîrșit avea ceva, ce alții nu aveau. În sfîrțit nu doar el își va invidia vecinii, dar și vecinii pe el. El mereu a visat să-l invidieze cineva.

S-a pus Țăraddin pe gînduri. Ce ar putea să facă cu acest кулёк-самолёт? Să prevină infracțiuni? Să se uite de sus în decolteul fetelor?

S-a gîndit cît s-a gîndit și a hotarît că ar putea în sfîrșit să zboare în altă țară. Și-a împachetat merinde, și-a luat buletinul de identitate, a încălecat pe кулёк-самолёт și a pornit la drum.

Țăraddin a zburat zile și nopți lungi pînă a ajuns, într-un sfîrșit, la graniță cu Itlandia. Aici a hotărît să se stabilească cu traiul și să-și caute de lucru.

Și-a găsit de lucru într-un startup de construcție. Startup-ul era unul ecologic. Ei nu cumpărau unelte noi, ci mai degrabă reciclau materiale vechi, care nu mai erau de folos oamenilor.

Țăraddin s-a gîndit cît s-a gîndit și a hotărit să-și foloseacă buletinul de identitate drept unealtă de шпакловка. Oricum buletinul nu-i mai trebuia, marimea era numa bună, Itlandienii rîdeau de buletin că era neobișnuit de mare și, вообще, dacă sincer, lui Țăraddin nu-i plăcea cum a ieșit în fotografie.

Văzînd cum Țăraddin excela în meseria lui, colegii săi de startup au început a folosi aceași tactică de шпакловка. Afacerea a crescut. În scurt timp, startup-ul a deschis noi locații prin Portlandia și Ruslandia, unde oamenii foloseau buletinele de identitate să înalțe noi orașe.

Iar Țăraddin a rămas cunoscut în istorie drept Țăraddin-Înălțătorul.

The End.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s