despre ce doare și ce nu

Mă uit la sormea de 13 ani și mă bucur de inteligența cu care știe să ceară de la părinți atenție, bani, voie, sau cît de ușor poate să-i pună la punct. Nu cred că de la părinți s-a învățat cum tot pe ei să-i manipuleze. Eu am învățat management, game theory, strategii de negociere, psihologie și tot urlu ca din gură de șarpe cînd încerc să le explic părinților punctul meu de vedere. Că eu jă îs copilu rebel. Mama, dă-mi un zenit, și pantalonii tăi pătați de var, că eu îs hipster, mamă, hăi! Eu vreu să fac fotografii pe care să huiernesc un triunghi ca să îmi facă mai mulți oameni reblog pe tumblr. Că am auzit că de acolo se trage samootsenka.

Malaia știe să vorbească cu părinții, nu ca mine. Eu jă nu pot așa. Eu la mijloc de propoziție, trebuie să mă opresc și să-mi fac un tatuaj. Bunica spune că o să fiu izgonită din impărăția domnului pentru așa lucru. (Da, bunica, dar nu pentru asta.) Presupun că pe timpurile Biblice tatuajele se ardeau sau se tăiau în piele, și de obicei simboliza apartenența la vreo grupare. Și gruparea de obicei are lider. Da lu’ bojîca nu-i place să își împartă poziția de lider (asta precis v-o spun, că am citit din Biblie). El jă îi jîd. Oricum, tatuajele pe vremurile noastre se socot artă, în mare parte. Unele mai mult, altele mai puțin.

Tata cînd mi-a văzut tatuaju a spus că numai prostituatele si zășii îmblă cu așa ceva și a spus că mă duce să mi-l scoată cu acid, fără narkoz. Atuncea îl credeam demodat. Eu venisem din Europa, unde lumea tolerează arta în aproape orice formă a ei, și angajează tineri acoperiți în cerneală la white collar jobs. Da cînd am văzut care oameni în Chișinău au tatuaje, șînca de care, am înțeles de unde se trag stereotipurile lu tata. Totuși lumea se mai schimbă… Zuckerberg iese la tăiat panglici roșii în kigurushka lui sură în care ieri s-o tăvălit prin casa cu cîinele. (Iaca la știri azi nu m-am uitat, da am văzut pe facebook ca Mark are cîine). Și el ii suka bogat și deștept. Lui i se poate. Da, da’ îi deștept deatîta că n-are tatuhă! Drept ai observat.

Lena a spus că vrea și ea tatuhă, da se teme că n-o s-o angajeze. Da! Pentru că tatuajul este unul din indicatorii nivelului de inteligență. Eu am luat IQ testu înainte și după ce m-am tatuat. Îi pizdă oameni buni. Te fași cretin pe loc. Simți cum creieru se netezește, se micșorează și începe a se lovi de toți pereții craniului cînd se zguduie troleibusul.
Regret. Da, regret că nu mi-am făcut unu mai mare. Because, Jesus, your argument is invalid deamu.

8 thoughts on “despre ce doare și ce nu

  1. Nonconformistă, leneşă cu viziuni pesimiste şi totodată realiste. Fără soluţii. În căutare de “ce vreau sa fac mai departe?”. Ateistă. Facultatea de Psihologie. Don’t give a fuck about politics. Crede în dragoste dar ea nu-i trebuie până când. (Până când?). Are un viitor cu potenţial şi nevoie de o schimbare. Am I right?

    Like

  2. LoL

    Ion, вечером занята. Маме зять не нужен. Телефон потеряла. Домашнего нет. Кофе не пьет. Машиной не удивишь.

    Like

Leave a comment