despre prima dată

-Tu unde ești?

-Cu prietenii.

-Cînd vii?

-…mi se pare că m-am despărțit, așa că nu mă aștepta, zic eu și îmi dau seama că n-am oferit răspuns normal la două întrebări consecutive.

-Oi, numa te rog să nu bei, spune ea pe jumate îndurerată și pe alta speriată.

-Mama, поздно…

***

M-o luat o dată peste picior spunînd că n-am avut prieten pînă la dînsu, n-am experiență în relații și, respectiv, să nu-l învăț cum să trăiască. Mi s-au umezit ochii. Pentru că aveam atîtea lucruri pe care am vrut să i le spun în apărarea mea, în două cu обидэ. Erau așa de multe, că s-o încîlcit pe vîrful limbii și pe urmă limba singură s-o încîlcit. M-am simțit ca atunci cînd încerci să alergi repede prin apă: te împiedici de valuri și cazi pe nisip. Asta doare și ți-i rușine de oamenii din jur. Te ridici în speranța că nu toți au văzut și mergi prefăcîndu-te că tebe ne bol’no.

El n-a înțeles că, spre diferență de el, eu n-am așteptări. Că eu nu tîrîi din urma mea 5 kile de șiudă din relația trecută pe care vreu să i le dau să tîrîie și el oleacă ‘pomotu chto vse muzhiki svolochi i oni menja ne dostoiny’. N-a înțeles că eu îl țin de mînă nu pentru că toate perechile așa trebuie să facă, da pentru că eu așa vreau. N-a înțeles că dacă ai o pană-n cur încă nu înseamnă că ești păun.

Eu am luat ce-i mai frumos din relația lu Mama cu Tata, a lu Jenea și Cornel, a lu Dan cu Diana, a lu Elton cu Annija,  și am alcătuit în mintea mea relația perfectă. Perfectă pentru mine. Și cu oleacă de răbdare-perfectă pentru noi.

Și eu relația mea pot s-o fac așa cum o văd eu. Așa cum o visez și cum mi-o închipui cînd închid ochii. Și pe care eu tare vreau să nu trebuiască să închid ochii ca s-o pot vedea.

Am făcut o listă de activități pe care oamenii le fac în cuplu. M-am uitat la cele pe care vreau să le păstrez, și am pus deoparte acelea care nahui nu-mi trebuiesc și nu mă interesează. Am mai adăugat altele de la mine.

Tot așa cum un elastic de păr poate deveni ceva cu care legi un cablu de internet care-i pre lung, cum un scaun poate deveni cuier pentru haine, cum căpăcelu de la yogurt poate deveni lingurița cu care să-l mănînci, așa și relația poate deveni ceva înafara deprinderilor și fixațiilor pe funcțiile ei tradiționale. Creativitatea vine din neștire.

Eu nu intru și ies din relații. Eto ne prohodnoi dvor și eu vreau să mă țin pentru ceva special. Unii adună ‘experiență’, videti li. Nu, nu…tu amu aduni mandavoște, da nu experiență de a plănui ziua pentru două persoane.  (Și vă rog, nu am spus să nu faceți sex. Am spus să nu numiți sexu vostru-relație romantică.)

Dacă încă mai sînt care se țin pentru prima noapte de nuntă, da de ținut pentru dragoste nimeni nu socoate necesar.

10 thoughts on “despre prima dată

  1. Cata dreptate ai
    un post execelent, inteleg EXACT ce vrei sa zici 🙂
    –Cu drag, Felicia

    Like

  2. Asta-i tipa : Eu am sa-l iubesc be Jora, dar am sa ma f*t cu Vasilica” . Asa-i dragostea..

    Like

  3. foarte bine scris…si chiar nu conteaza inainte ori dupa nunta daca e cu aceeasi persoana si daca e ceva special , si e dragoste nu sex…

    Like

  4. Din observațiile proprii îți spun că femeile singuratice vor să facă dragoste, iar cele cu bărbat ajung într-un moment să vrea să facă sex.

    Like

Leave a comment